Hovarna

Jag har inte berättat så mycket om min "skötsel" till Beauty eller vad man nu ska säga. Men i det här inlägget så tänkte jag börja med hovarna;) Min favoritdel när jag "nattar" Beauty är faktiskt hovarna!

När det är tävling så brukar jag kvällen innan skura hovarna noga både inuti och utanpå. Och sätta på en hovolja. (Visar bild sedan). Dagen efter alltså tävlingsdagen så brukar jag sätta på ett lack både innan lastningen o när vi har lastat ut:) Hovarna ska skina på banan<3

När det är vanlig dag, inte tävling eller annat speciellt (uppvisning eller annat). Så brukar jag skura hovarna och sätta på hovolja.

Beautys hovar mår verkligen bra av att få olja! När jag inte använde det så var det alltid "sprickor" i hovarna o hon fick det alltid så lätt. Men nu, har vad ska man säga.. Skalet runt hoven eller ja, det har blivit starkare av oljan så hon får aldrig mer sprickor nu;)

Handskar?

Jag fick en fråga om vad jag har för träningshandskar;) Jag är inte expert på vad handskar heter och så men jag tror de finns på alla hästaffärer, jag köpte de på hööks på Kungsgatan;) Det står Roecki Sports på dem!

Jag tycker att de är jätte sköna o bra, man får riktigt bra grepp om tyglarna.

Tävlingen

Hej allesammans!
I helgen hörde ni kanske att jag var o tävlade!

Mamma hade tyvärr inte tid att köra mig men då ställde min kompis Carolines pappa upp. Jättesnällt, jag bodde hos dem med Beautu fre-sön. Lördag var tävlingen;)

Dagen innan tävlingen , alltså fredagen så var det ju tävlingar på Brolöten så då var det lite svårt att få in att jag skulle rida där också. Så jag red på kvällen hos Carro. Just nu håller det på att byggas helt nytt stall o ridhus hos familjen Elvelind (Carros familj). Stallet är inte klart men det är ridhuset så vi kunde rida i det:) Jag o Carro red samtidigt. Hon red på sin fina C-ponny Arris! För mig gick det super bra, jag fick henne i den här korta formen. Många övergångar, tempoväxlingar och så! Jag övade lite på delarna i programmet och allt satt verkligen! Super nöjd

Dagen efter, tävlingen alltså!
Resan dit gick super Arris och Beauty stod tryggt och kom bra överens. Framridningen gick helt ok jag fick fram henne bra i galoppen men jag kände inte riktigt att jag fick fram henne i traven lika bra. Skänkelvikningarna gick bra och hon flyttade bra för skänkeln.

Det var framridning på utebanan och själva tävlingen i ridhuset. Beauty brukar vara piggare ute, så när vi kom in i ridhuset så vet jag inte vad som hände riktigt. Jag släppte spöt innan jag gick in i kolektinring vilket jag ångrar nu. För när vi kom in så liksom slocknade allt. Jag vet inte var det var jag gjorde men jag fick inte fram henne för skänkeln och fattningarna blev lite.. Jag vet inte hur jag ska förklara liksom släpiga.

På banan så galopperade jag och liksom ökade innan rigningen så att jag skulle vakna till. Det kändes liksom som att vi "lunkade igenom programmet". Jag tycker det är bra att man kommer på lite Vad man kunde gjort bättre nu i efterhand så kan man tänka extra på det nästa tävling.
Hursomhelst så ledde allt till 63,2% mitt mål var över 63%..

Men jag måste ju tänka på de bra sakerna också! Hon gick ju suuuuuuper bra på passet innan.

Grattis också till Carro som vann med 67%💗💗

Nöjd med: Skänkelvikningarna 7:Or & 7,5
Ska förbättra: Halterna, hon lir alltid så bråttom iväg när jag släpper ena handen för att hälsa, 5,5 domarna skriver att ingången var bra men att det var halten som drog ner.