Ridövningar

Jag hittade lite ridövningar som jag faktiskt tyckte var super bra om man inte riktigt kommer på någon ridövning man ska göra när man rider. Tips från mig är överdrivet mycket tempoväxlingar och övergångar, dessa ridövningar som jag kommer att visa på bild nu eller att rida något program. Kanske öva lite på något man har svårt för i något program.

Jag brukar lägga till lite 10 meters volter både i galopp och i trav. I galoppen gör jag det mycket för att få henne mer samlad och få en lugnare men samtidigt energisk galopp;)

Den första bilden tycker jag var bra om man ville lägga till lite bommar!

Om ni har problem med t.e.x fattningar så gör t.e skritt-galopp-trav-skritt galopp trav! Det brukar jag göra, sen kanske jah vänder halvt igenom och rider förvänd lite och så;)

Om ni har problem med t.e.x ökningar i trav eller galopp så gör halva långsidan samlad och mindre kortare steg, sen andra halvan så ökar ni mer, håll hästen lika kort men öka på stället haha svårt att förklara. Få hästen att ta större steg men inte bli för snabb. För mig hjälpte det bäst när jag bara gjorde flera stycken tempoväxlingar då och då varje pass;) Tempoväxlingar är viktigt i alla grenar vad jag vet, om man typ ska in på något hinder i hoppning så är det väll viktigt att inte bara låta hästen springa iväg utan vänta på dig:)<3

#1 - - Jossa:

Bra inlägg! Du tänker väldigt likt mig! :) övergångar for the win haha